Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Які ланцюги на колеса краще? ТОП-3 ланцюгів протиковзання

19.01.2021
Щоб підвищити прохідність вашого автомобіля по грунтовій або засніженій ділянці дороги та звести до мінімуму ризик виникнення аварійної ситуації рекомендуємо використовувати ланцюги протиковзання. Дані аксесуари підвищують керованість авто, дозволяють уникнути бокового заносу.
 
 
Розглянемо основні види протибуксовних ланцюгів:
  • ланцюги протиковзання;
  • ремені протиковзання;
  • браслети протиковзання;
  • антипробуксовні стрічки (траки).
Ланцюги протиковзання виділяються тривалим терміном служби, високою надійністю, мають високі тягові якості. До недоліків даного виду аксесуара можна віднести небезпеку пошкодження кузова при обриві ланцюга.
 

 
Переваги ременів протиковзання - проста експлуатація, зберігання, догляд, безпека для автомобільного кузова при розриві ременів. Але недоліки також є - низькі тягові якості (відносно ланцюгів), менш надійні та довговічні.
 
 
Браслети протиковзання не такі зручні в експлуатації, як ремені, але відрізняються більшою надійністю та більш тривалим терміном служби.
 
 
Для складних ділянок дороги можна використовувати антипробуксовні стрічки (траки), які допомагають звільнити транспортний засіб зі снігу, льоду, бруду або піску.
 

 
Залежно від матеріалу поперечок, ланцюги протиковзання поділяються на 2 класи: м'які та жорсткі.
 
М'які виготовляються з таких матеріалів, як пластик, гума, поліуретан та призначені для подолання важкопрохідних ділянок дороги з пухким снігом. Не підходять для крижаних ділянок, допустима швидкість - до 80 км/ч.
 
При виготовленні жорстких ланцюгів для коліс застосовується загартована сталь, яка має високу стійкість до ударів. Дані вироби підходять для їзди по бездоріжжю і гірській місцевості, допустима швидкість - до 40 км/ч.
 
На експлуатаційні характеристики ланцюгів на колеса авто також впливають малюнок, товщина, діаметр ланок.
 
Драбинка підходить для прямолінійного руху, має гарне тягове зусилля, але відрізняється поганим опором бічним заносам.
 
Гарним варіантом для важкого транспорту є ромб. Має стійкість до бокових заносів, не перевантажує трансмісію, підвіску, вузли рульового управління.
 
Кращу прохідність автомобілю забезпечить більш складний малюнок - соти.
 
При виборі протибуксовних ланцюгів зверніть увагу на діаметр ланок: для руху авто по бруду, снігу підходять великі ланки, по вкритій льодом дорозі - ланцюги з невеликими ланками. Допустимий діаметр ланок ланцюга для легкових машин, позашляховиків - 3.5-6 мм, для великогабаритного транспорту і спецтехніки - 6-19 мм. Також необхідно враховувати один з головних параметрів - ширину і діаметр самої шини, який вказується фірмою-виробником ланцюгів на упаковці.
 
Якщо ви не впевнені у виборі, рекомендуємо ознайомитися з моделями ланцюгів, які є найбільш популярними серед українських автомобілістів.


 

ТОП-3 ланцюгів протиковзання

 

1 місце. Ланцюги протиковзання посилені Дорожня Карта DK482-390-40 для коліс R14, R15, R16, R16.5

 
Ланцюги на колеса DK482-390-40 є міцними і надійними аксесуарами для позашляховиків. Вони розроблені з метою поліпшення прохідності транспортних засобів на заледенілих або засніжених дорогах та бездоріжжі. Ці ланцюги підходять для використання з шинами діаметром R14, R15, R16, R16.5. Протибуксувальні ланцюги виготовлені з високоякісного металу. Вони відрізняються посиленою конструкцією. Для зручного зберігання та транспортування кіл по колесах передбачений пластиковий кейс.

 

2 місце. Ланцюги протиковзання Дорожня Карта DK481-KN80

 
Ланцюги протиковзання Дорожня Карта DK481-KN80 розроблені для коліс легкового автомобіля (покришки з діаметром R13, R14, R15, R16 та R17). Ці вироби виготовляються з металу високої якості. Малюнок – ромб, розмір ланки – 12 мм. Відрізняються простотою кріплення та надійністю. Для зручного транспортування та зберігання ланцюгів є пластиковий кейс.
 
 
 

3 місце. Браслети / ланцюги протиковзання Vitol Model 3 розмір NLE-34

 
Даний комплект включає чотири хомути з оцинкованої сталі, які легко кріпляться до колес за допомогою надійних кріплень. Основне завдання цих аксесуарів – покращити тягово-зчіпні характеристики коліс, тим самим підвищивши прохідність автомобіля та скоротивши гальмівний шлях. Ці браслети ефективні будь-яких дорогах. У комплекті також компактний пластиковий бокс для зручного зберігання ланцюгів.

На нашому сайті ви можете ознайомитися з великим асортиментом ланцюгів протиковзання та інших автотоварів, оформити їх купівлю. Доставка здійснюється протягом 1-2 днів в будь-яку точку України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста