Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Якої довжини має бути буксирувальний трос

06.01.2021
Буксирувальний трос необхідний кожному власникові як легкового, так і вантажного автомобіля. Давайте розглянемо, які види автомобільних тросів випускаються та як підібрати оптимальний варіант для свого авто.
 
Види тросів для автомобіля:
  • металевий;
  • синтетичний;
  • парашутна стропа в якості троса.
Головна перевага металевого троса - міцність, із недоліків - даний виріб займає багато місця в автомобільному багажнику, не амортизує ривки, травмонебезпечний, може пошкодити автомобіль при порушенні його цілісності.
 

Найпоширенішим є синтетичний трос для буксирування. Переваги - високі динамічні властивості, міцність, легке зберігання, яскраве забарвлення, добре помітне на дорозі. Недоліки - не витримує великі навантаження, вбирає вологу.
 
 
Стропа від парашута також використовується для автомобільного троса. Переваги - висока еластичність, стійкість до розриву. Недоліки - висока ціна.
 
Довжина буксирувального тросу, згідно ПДР, становить 4-6 м для легкових автомобілів (гнучке зчеплення), для вантажних авто - 4 м (жорстке зчеплення).
 
При виборі троса для свого автомобіля необхідно враховувати такі його характеристики: довжину, матеріал, максимальне навантаження та кріплення.
 
Оптимальна довжина троса - 4-4.5 м. Зверніть увагу, що велика довжина троса незручна в експлуатації, може створювати небезпеку при буксируванні в темний час доби. Занадто коротка довжина троса може привести до виникнення аварійної ситуації.
 
При виборі матеріалу, з якого виконаний трос для буксирування автомобіля, зверніть увагу на переваги та недоліки металевих і синтетичних виробів.
 
Максимальне навантаження троса для легкових автомобілів складає 2-4 тонни (навантаження троса мусить витримувати масу, що перевищує вагу машини більш ніж в 1,5 рази), для позашляховиків - 4-6 т, для вантажних машин вагою 3.5-5 т використовуються буксирувальні троси з навантаженням 5-8 т.
 
Кріплення буксирувального тросу буває з петлями, гаками, карабінами. Для легкового автомобіля оптимальним варіантом є гаки, які швидко та надійно кріпляться за допомогою фіксаторів. Петличні кріплення (трос пропускається через гаки та зв'язується з провушиною авто) використовується для позашляховиків.
 
Якщо ви визначилися з вибором троса для свого автомобіля, зверніть увагу на рекомендації по буксируванню транспортного засобу:
  • місце кріплення буксирувального тросу - ліва та права автомобільна провушина (забезпечує гарний огляд водієві на буксирі, попереджує ривки);
  • переконайтеся в справності управління та гальмівної системи автомобіля;
  • щоб убезпечити рух, необхідно включити ближнє світло у тягача та «аварійки» у буксированого (незалежно від часу доби);
  • щоб уникнути аварійної ситуації, визначіться з маршрутом заздалегідь, уникаючи спусків, підйомів, крутих поворотів.

Правильно підібраний автомобільний трос та дотримання рекомендацій забезпечить комфортний процес буксирування і безпеку вам та вашому автомобілю. На нашому сайті можна купити буксирувальні троси таких брендів, як CarLife, Lavita і Vitol. Доставка автомобільних тросів здійснюється в будь-яку точку України.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста